آفت کش

حدود یک سوم محصولات کشاورزی اعم از باغی و زراعی در مراحل مختلف کاشت و داشت ، توسط آفات از بین میروند لذا استفاده از آفت کش علیرغم نکات منفی ، کاربردی ترین روش برای مبارزه با آفات در این مراحل می باشد .
به طور کلی آفت کش به دسته ای از مواد شیمیایی گفته می شود که به منظور از بین بردن و یا کنترل آفتهای گیاهی نظیر حشرات، علفهای هرز، قارچهای زیان آور و … استفاده می شود.
طبقه‎بندی آفت کش ها
آفت کش ها بر اساس مواد شیمیایی و ترکیبات موجود آن تقسیم بندی می شوند .
آفت کش های کلره
این گروه از آفت کش ها که مبارزه علیه طیف وسیعی از آفات را به عهده دارند مدت زمان ماندگاری و پایداری زیادی در محیط دارند .
آفت کش های فسفره
این گروه از آفت کش ها در مقایسه با آفت کش های کلره ماندگاری کمتری دارند و در ترکیبات آنها مولکولهای حاوی فسفر وجود دارد . قدمت کشف این نوع از آفت کش ها به دوران جنگ جهانی دوم بر میگردد.
آفت کش های کاربامات‎
این گروه از آفت کش ها از نظر مکانیسم عمل بر روی آفات شبیه آفت کش های فسفره هستند.
آفت کش های پایروتروئید
این گروه از آفت کش ها بیشترین کاربرد را در کنترل حشرات خانگی و آفات کشاورزی دارد
آفت کشهای جدید
علاوه بر چهار گروهی که ذکر شد ، در حال حاضر گونه های دیگری از آفت کش ها در بازار موجود می باشد که مکانیسم و نحوه عمل هر یک با دیگری کاملا متفاوت است.

ویژگیهای یک آفت کش مناسب

آفت کش موثر باید به همان اندازه که روی آفت هدف تاثیر کافی دارد ، بر روی محصول سمپاشی شده باید بی تاثیر باشد و همچنین بر روی حشرات مفید، اثر سوء نداشته باشد. همچنین یک آفت کش مناسب باید از قیمت متعادلی برخوردار باشد تا استفاده از آفت کش از نظر اقتصادی مقرون به صرفه باشد. از طرف دیگر یک آفت کش ایده ال نباید در محصول نهایی طعم یا بوی نامطبوع و خاصی ایجاد کند و همچنین باید برای انسان و دام بی خطر بوده و درجه سمیت آن تحت شرایط محیطی و جوی مختلف ، تغییر نکند.

آفت کش

1 پاسخ

تعقیب

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.